Tre tips för att enklare få lånet beviljat

Publicerat: 2020-28-5

De allra flesta behöver någon gång ta ett lån. Kanske ska man renovera, köpa bil eller utöka semesterkassan. Oavsett varför du tar lån kan dessa enkla tips hjälpa dig!

Freedom Finance jämför över 30 olika banker och långivares villkor. Testa kostnadsfritt HÄR.

När det är dags att ansöka om lån är det en riktigt bra idé att alltid jämföra sina alternativ. Med en låneförmedlare slipper man själv ringa runt till bankerna för att se vem som kan erbjuda den bästa räntan.

En annan fördel med låneförmedlare är att de dessutom kan hjälpa dig att samla tidigare lån och krediter. Med ett samlingslån kan man många nämligen komma ner i räntekostnad.

1. Ange rätt belopp

En miss många gör är att de ansöker om ett lägre lånebelopp än vad de egentligen behöver. Många tror nämligen att man automatiskt får avslag om man ansöker om ett för högt belopp. Men bankerna säger inte nej, utan de ger förslag på en summa som de anser att din ekonomi klarar av.

2. Lättare att få lån om man är två

Med en medsökande ökar dina chanser att få lånet beviljat. Dessutom kan ni få bättre villkor, exempelvis lägre ränta, när ansöker om lån ett tillsammans.

3. Ansök igen

Ett avslag är inte ett avslag för alltid. Så fort din ekonomiska situation har förändrats kan läget se helt annorlunda ut. Då är det helt enkelt bara att ansöka igen.

Via låneförmedlaren Freedom Finance kan man låna upp till 600 000 kronor, man behöver dock ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och inga obetalda skulder hos Kronofogden. I ungefär 20 år har de hjälpt svenskar till bättre lånevillkor vilket gjort dem till Sveriges mest erfarna låneförmedlare.

Freedom Finance jämför över 30 olika banker och långivares villkor. Testa kostnadsfritt HÄR.

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.(se aktuella ränteuppgifter på www.freedomfinance.se)

Det här är Freedom Finance
  • Freedom Finance erbjuder privatlån och billån.
  • Företaget förmedlar lån från över 30 olika banker och långivare.
  • Det är helt kostnadsfritt att ta del av Freedom Finance tjänster.
  • Bara en kreditupplysning tas hos Upplysningscentralen, UC, trots låneerbjudanden från flera olika långivare.
  • Klicka här för att ansöka redan nu.
Nästa artikel