Så ökar man sin kreditvärdighet – kan ge bättre ränta

Publicerat: 2020-14-1

Vad är egentligen kreditvärdighet? Och vad spelar den för roll när man ansöker om lån? Jo, kreditvärdighet är ett mått på hur bra man antas vara på att betala tillbaka sina skulder. Med ett högt betyg ökar chansen att man får ett bra lånevillkor, medan flera olika lån och krediter kan bidra till ett lägre betyg. I den här artikeln tipsar vi om hur man kan öka sitt värde!

Ansök snabbt och enkelt: Här kan man låna upp till 600 000 kronor.

1: Säg upp oanvända krediter

Långivare tittar bland annat på antalet kreditengagemang så har du några kreditkort eller andra krediter du inte använder kan det vara en god idé att avsluta dem.

2: Skaffa en medsökande

Om du har en medsökande ökar dina chanser att dina chanser att få lån, detta eftersom när ni är två personer som delar på risken ökar långivarens chans att få tillbaka pengarna.  Ena personen står som huvudsökande ch den andra som medsökande, båda blir dock ekonomiskt ansvariga.

3: Håll nere antalet kreditförfrågningar

När man ansöker om lån tas en kreditupplysning som sparas i ett år. Många kreditupplysningar kan leda till lägre kreditvärdighet eftersom det kan ses som ett tecken på hög konsumtionstakt. Vill man ta lån kan det vara en bra idé att använda sig av låneförmedlaren Freedom Finance, trots att de jämför över 30 olika alternativ tas endast en kreditupplysning.

4: Trygg ekonomi

Fast anställning, hur länge du bott på din nuvarande adress och ålder är bara några av alla saker långivare tittar på när du ansöker om lån. Detta för att bilda sig en uppfattning om hur stabil din livssituation och förmåga att betala tillbaka är.

5: Samla lån och krediter

Genom att samla smålån och krediter till ett enda större verkar din ekonomi mer ordnad vilket är fördelaktigt när man ansöker om lån. Via Freedom Finance kan man samla sina lån och krediter och få en ny, bättre ränta!

Ansök snabbt och enkelt: Här kan man låna upp till 600 000 kronor.

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17.(se aktuella ränteuppgifter på www.freedomfinance.se)

Det här är Freedom Finance
  • Freedom Finance erbjuder privatlån och billån.
  • Företaget förmedlar lån från över 30 olika banker och långivare.
  • Det är helt kostnadsfritt att ta del av Freedom Finance tjänster.
  • Bara en kreditupplysning tas hos Upplysningscentralen, UC, trots låneerbjudanden från flera olika långivare.
  • Klicka här för att ansöka redan nu.
Nästa artikel