Superresenärerna: Våra 7 bästa sommarpärlor i Stockholm

Det finns massvis av härliga platser att ta sig till i Stockholm, men ofta går man på ren rutin – och vågar kanske inte testa något nytt. Då kan experttips få en att hitta det där nya smultronstället.

FÖR IPHONE: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Res snabbt och smidigt. Ladda ner SL-appen nu. 

Max och Karl och två 13-åriga killar som brinner för att upptäcka Stockholm genom lokaltrafiken. De har båda sedan tidig ålder rest med SL nästan dagligen – och har hunnit med att bilda sig en tydlig bild av vilka platser man bara måste besöka under sommaren.

Här är deras 7 favoritställen:

Ällmora
Närmaste hållplats: Ällmora eller Mossvägen

Ligger på Brevikshalvön och det är så här långt ut man kan komma med buss på Tyresö. Här finns en liten sandstrand och bussen stannar precis intill. Det är perfekt om man vill ha en lugn badstund, eller bara sitta på bryggan och fiska.

Gålö havsbad
Närmaste hållplats: Skälåker

Ett fint ställe som passar alla åldrar. Det är långgrunt med väldigt fint och klart vatten. Här finns både klippor och en sandstrand. Det är gott om utrymme och man kan dessutom handla i en kiosk.

Schweizerbadet
Närmaste hållplats: Schweizerparken

Vid den här fina sandstranden på Dalarö är det ganska långgrunt. Det är ofta rent och badet passar alla åldrar. Alldeles intill ligger en minigolfbana. Hållplatsen ligger på bara någon minuts gångavstånd.

Det är få som har lika bra koll på Stockholms kollektivtrafik som 13-åriga killarna Max och Karl.

Strandbadet (Tyresö)
Närmaste hållplats: Strandbadet

Ett jättebra ställe om man vill bada. Här finns brygga, strand och en flotte. Det ligger även en större båthamn precis intill där man kan kika runt. Man kan ta sig hit både från Gullmarsplan (buss 814) och Tyresö Centrum (buss 824).

Hellasgården
Närmaste hållplats: Hellasgården

Ligger mellan Älta och Nacka. Hit kan man ta sig med lite olika bussar, men 401 från Slussen går ofta. Det finns mycket att göra – man kan bada, fiska, paddla kanot, det går att träna, motionera och det finns även en liten kiosk.

Alby friluftsgård
Närmaste hållplats: Alby friluftsgård eller Nyfors

Ganska likt Hellasgården. Man kan exempelvis ta sig en joggingtur och sedan ett svalkande bad. Det finns ett litet café och dessutom en bondgård där man kan titta på djur.

Kristinebergsklipporna
Närmaste hållplats: Kristineberg

Här är det väldigt rent och fint och man kan ta sig hit med både buss och tunnelbana. Det är ett badställe som passar alla åldrar. Om man vill, så finns det även en brygga lite längre bort. Härlig utsikt från klipporna.

FÖR IPHONE: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu.
FÖR ANDROID: Hitta snabbaste vägen till ditt resmål. Ladda ner SL-appen nu. 

Nästa artikel