Så får du maten att lyfta med en prisvärd cava – det här är nyheten OH! Cava Brut

Många förknippar cava med tapas och mingel men faktum är att mousserande vin passar till såväl förrätter som huvudrätter och desserter. I den här artikeln tipsar vi dig om några maträtter som passar extra bra till den nya spännande cavan OH! Cava Brut. 

En torr och frisk cava är ofta ett utmärkt val till förrätten och det finns många spännande kombinationer att upptäcka. En cava som stämmer bra in på beskrivningen är nyheten OH! Cava Brut. Den har en frisk, fruktig och torr karaktär med smak av gröna äpplen, kex, päron, honungsmelon och grapefrukt. 

Vad passar bättre än att laga en förrätt med svamp nu när hösten är här? En klassisk svamptoast eller snittar med svamp är två trevliga förslag. Skaldjur är också ett bra val till cavan. Vad väljer du, ostron med klassiska tillbehör, smörstekta pilgrimsmusslor eller en traditionell toast skagen?

Vill du ha ett mingelvänligt tilltugg är ost- och charkbricka en svårslagen kombination ihop med ett glas OH! Cava Brut. Ett torrt mousserande vin möter nämligen smaken i salta och feta maträtter på ett bra sätt. 

Efter förrätt kommer huvudrätt och även i detta sammanhang är OH! Cava Brut en passande dryck att servera. Cava är ett utmärkt val till delikata skaldjursrätter, speciellt om de har en spansk touch. Därför är vitlöksfrästa gambas, räkor med aioli eller kalamari att rekommendera. Vill man satsa helhjärtat på det spanska temat kan man servera det ihop med patatas bravas med mojo rojo-sås. 

Vill man istället laga en klassisk fisk- och skaldjursgryta eller bjuda på en lyxig skaldjursplatå är även då OH! Cava Brut helt rätt val av dryck. Servera den gärna med en temperatur på mellan fem till nio grader, då kommer friskheten och fräschören fram allra bäst. 

Cavans mångsidighet gör att den även kan serveras till bjudningens sista måltid – efterrätten. Hur låter en saftig mandelkaka med vispad grädde eller en lemoncurd med mandelfras i glas? En torr och frisk cava som OH! Cava Brut förhöjer smakerna i de ovannämnda efterrätterna vilket ger ett bra avslut på middagen.  

Känner du dig nyfiken på att testa OH! Cava Brut så finns den att beställa till valfri butik på Systembolagets hemsida. En flaska kostar 121 kronor.

Nästa artikel