Ny trendig cava från Katalonien – prisvärd och smakrik

Gillar du att hålla koll på trendiga nyheter och tycker om att introducera nya produkter för dina gäster? Då kan du lägga OH! på minnet – en spännande nykomling som onekligen kommer att imponera på ditt sällskap. Nu kan du beställa cavan till ditt närmaste Systembolag på Systembolagets hemsida.

Här kan du komma vidare till Systembolagets hemsida för att beställa bubblet till valfri butik.

OH! är en frisk fläkt i form av ett piggt och fräscht mousserande vitt vin som fungerar utmärkt till både minglet och middagen. Det känns klassiskt och elegant med sin fruktiga och mycket friska smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, honungsmelon och grapefrukt. Det har en väl balanserad karaktär som känns slät och len trots sina fräcka bubblor. 

Vi pratar om ett mousserande torrt vitt vin från regionen Katalonien som är ett mecka för den spanska drycken cava. I och med den långa och gedigna erfarenhet som finns i området och landets fina råvaror kan Katalanerna sin grej mycket väl. De har ett rikt utbud av högkvalitativ cava gjorda på de allra finaste druvorna. Oavsett om du är Spanienfantast eller inte kommer du säkerligen uppskatta ett gott mousserande vin från självaste cava-landet.

Här kan du läsa mer om OH! Cava Brut!

“Fruktig doft av päron, rostat bröd, krusbär och grapefrukt. Frisk och torr smak av solmogen frukt, lagom mousse och balanserad fruktsyra.” Så beskrivs OH! på Munskänkarna.se. De ger cavan 12,5 poäng och skriver att den är mer än prisvärd.

OH! ingår i beställningssortimentet och går enkelt att beställa hem för 121 kronor på Systembolagets hemsida.

OH! kommer från en familjeägd vingård utanför staden Girona. I tre generationer, sedan 1948, har man odlat druvor i byn Capmany. Det talar för att kompetensen är stor och vinets kvalitet mycket hög. OH! är gjord på druvorna Parellada, Macabeu, Xarello som är vanligt förekommande i mousserande viner från regionen. 

Bekanta dig med cavan på Systembolagets hemsida, där kan du även beställa det till valfri butik.

Ett mousserande vin är en trevlig aperitif att bjuda gästerna på under minglet eller till plockbrickan. OH! passar också bra att servera ihop med en stor variation av tilltugg och maträtter. Extra bra gör det sig ihop med fisk och skaldjur. Spanjorerna har förmåga att omvandla enkla råvaror till goda maträtter, så varför inte ta inspiration från det spanska köket och njuta av en kväll i Medelhavstema?

Har du testat de små spanska rätterna som kallas tapas? Det är snabba och ofta mycket enkla minirätter som passar perfekt att servera på buffén eller bara skickas runt bland gästerna.
Och vad vore väl en spansk afton utan ett glas cava? Beställ OH! Cava Brut utan extra kostnad på Systembolagets hemsida och hämta upp den i valfri butik.

Här kan du beställa OH! till det närmaste Systembolag.

Nästa artikel