Mousserande vin som förgyller tapaskvällen – det här är OH!

Visste du att Medelhavskost både smakar bra och är hälsosam? Måltiderna handlar också om så mycket mer än att bara äta sig mätt. Vad sägs om att anamma den spanska matkulturen för en kväll – njut av god mat och ett glas OH! Cava Brut i sällskap av dina nära och kära.

Då spanjorerna räknas som världens tredje största vinproducenter, tar de mer än gärna ett glas till maten. Till de spanska rätterna passar en cava som OH! alldeles ypperligt. Det är ett klassiskt och elegant mousserande vin med fruktig och frisk smak av gröna äpplen, kex, päron, honungsmelon och grapefrukt. Cavan förhöjer smakerna i maten och bidrar med inhemska influenser, vilket gör middagen till en idealisk spansk upplevelse.  

Spanjorer lagar mat med lokala råvaror, färska örter och smakrika kryddor och älskar att njuta av sin mat sent och länge. Det som kännetecknar spansk mat är de tydliga smakerna av lök, vitlök, färska örter och olivolja. 

En maträtt som spridit sig över hela världen är spansk tapas. Ett av de mest klassiska sätten att äta och umgås på i Spanien – många små rätter som delas med familj och vänner, ofta sent på kvällen. 

Tortilla Española, en slags omelett gjord på potatis och ägg som oftast serveras som en tårtbit, är en av de mest kända rätterna. Gambas al ajillo är en klassiker, stora räkor frästa i ett mindre lerfat tillsammans med olivolja, vitlök och persilja. De populära rätterna Patatas Bravas, Albóndigas, Pimientos de Padrón och Calamares hittar du garanterat också på menyn på de spanska tavernorna. 


Är du på jakt efter ett mousserande vin som kompletterar de spanska smårätterna väl? Då kan vi rekommendera OH! Cava Brut, som gör sig lika bra till middagen som till minglet. OH! är väldigt trevlig som aperitif, speciellt ihop med en plockbricka med spanska charkuterier och ostar. Cavan ingår i Systembolagets beställningssortiment och går enkelt att beställa hem för 121 kronor på deras hemsida.

Nästa artikel