GUIDE: Så beställer du hem den nya cavan från Girona

Att välja vin på Systembolaget utifrån kriteriet  “tilltalande etikett” kan vara rena lotteriet. Om det mot förmodan skulle vara så att skenet bedrar, kommer du hem med ett vin som inte alls faller dig i smaken och det är ju synd att ha spenderat både tid och pengar i onödan. Ett säkert kort är OH! Cava Brut – en spännande nykomling från en familjeägd vingård i spanska Katalonien, där man producerat cava sedan 1948.

Som beställningsvara i Systembolagets sortiment kan du spara tid och energi genom att enkelt beställa hem den till valfri butik. Här kan du beställa OH! utan extra kostnad. 

Så här går du tillväga för att beställa OH! till din närmsta Systembolagsbutik: 

  1. Klicka HÄR för att komma till produkten på Systembolagets hemsida
  2. Scrolla ner till rutan ”Handla online” och välj ”Hämta i butik”.
  3. Välj sedan hur många flaskor du vill beställa, lägg i varukorgen och betala.
  4. När beställningen finns i butiken får du ett meddelande och kan hämta ut den.

Ofta söker man sig till ett lätt och klassiskt mousserande bubbel när det vankas fördrink eller mingel. OH! Cava Brut passar perfekt till dessa tillfällen. Med sin okomplicerade karaktär och tydliga friskhet blir den snabbt omtyckt bland gästerna. Det är fräscht och fruktigt med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, kex och grapefrukt. 

Det gör sig också mycket bra ihop med en trevlig plockbricka, gärna med spanska delikatesser i form av ost och chark. Det funkar även bra som middagsvin, primärt i kombination med de spanska smårätterna tapas eller andra välsmakande medelhavsrätter. 

På vingården i provinsen Girona, mer specifikt i byn Capmany, går familjen Olivedas rötter tillbaka ända till 1948. I tre generationer har man odlat druvor och producerat viner av hög kvalitet i området. De goda förutsättningarna klimatmässigt och lång och gedigen erfarenhet gör att de kan odla flera olika druvsorter på gården. Därför hittar du allt från mousserande, röda och vita viner i producentens sortiment.

Är du på jakt efter ett bra bubbel att bjuda gästerna vid nästa mingel? Här kan du enkelt beställa OH! Cava Brut till valfri butik, utan extra kostnad.

Nästa artikel