Stjärnkocken om induktionshällen: ”Hela upplevelsen är wow”

Med sin nya induktionslösning höjer Siemens ribban för hur kök kan se ut och fungera. Fråga bara den norske stjärnkocken Øyvind Mebostad som provat Siemens nya innovation inductionAir.

Stjärnkocken kan inte ha fel.
Kolla in och läs mer om snygga inductionAir här!

Siemens inductionAir erbjuder helt nya möjligheter i hemmets hjärta, köket. Induktionshällen har en inbyggd fläkt vilket hindrar matos från att få fäste i köket samtidigt som den ger en helt annan frihet när det kommer till att inreda köket.

Øyvind Mebostad, Siemens kock i Norge som bland annat jobbat på Michelinkrogen d’Artagnan i Oslo, har bara gott att säga om framtidens induktionshäll.

– Hällen underlättade verkligen matlagningen, den ger så många möjligheter. Att man kan använda hällen till olika saker gör att man får en stor arbetsyta, ända ut i hörnen.

Det Øyvind Mebostad syftar på är det faktum att hällen går att avgränsa beroende på vad den ska användas till, så kallad flexInduction. flexInduction ger dig möjligheten att använda hela hällen som den är eller att dela upp den i mindre zoner med bara ett knapptryck.

Det här är en uppskattad funktion med tanke på att alla stekpannor och kastruller har olika storlekar och former – då kan det vara bra att kunna anpassa uppvärmningsytan efter det.

Hällen reglerar dessutom temperaturer helt själv genom två sensorer, fryingSensor Plus och cookingSensor Plus. Tillsammans känner de av pannans temperatur och håller därefter samma temperatur, vilket förhindrar mat att koka över eller brännas vid.

– Nu kan man steka utan att bränna smöret och pochera ägg på exakt 90 grader, allt tack vare sensorerna. Hela upplevelsen är bara wow! säger Øyvind Mebostad som verkligen rekommenderar hällen.

Siemens nya innovation inductionAir har allt man kan önska av en induktionshäll.
Läs mer här och missa inte videon som visar inductionAirs alla funktioner!

Nästa artikel