Smarta knepen för att göra ett bra bostadsbyte

Varje år byter mer än 60 000 personer i Sverige bostad med varandra.
Men det finns några verktyg man ska ha med sig i ryggsäcken när man ger sig in i bostadsbytarvärlden.
Här är 5 smarta knep för att lyckas byta till sig drömbostaden.

Hitta drömlägenheten redan idag: här kan man lägga upp sin annons och söka bland 14 000 bostäder – över hela landet! Klicka här!

1. Tänk på bilder!
En bild kan säga mer än tusen ord heter det ju och detta gäller i allra högsta grad när det kommer till något så viktigt som ens boende. Ska man flytta vill man givetvis se hur nästa bo ska se ut. Se därför till att din annons har rikligt med bra bilder – fota i dagsljus, se till att det är städat och dra upp persiennerna. En annons med bilder på Lägenhetsbyte.se exponeras 6 gånger mer än en utan bilder.

2. Var lagom kreativ i beskrivningen
Självklart ska man beskriva den lägenhet man vill byta bort så positivt det bara går, men det finns ingen anledning att skarva med sanningen. Det leder bara till besvikelse och frustration om din lägenhet inte är så fin som du gett sken av. En god idé är i stället att lyfta fram fördelarna – en ”stor balkong” kan ju också beskrivas som ”en rymlig uteplats perfekt för den stora midsommarmiddagen”.

Dags för något nytt? Sök bland tusentals annonser på Lägenhetsbyte.se och lägg upp en egen annons. Klicka här.

3. Tänk brett
Visst – drömmen kanske är en lya mitt i stan, men om man testar att lägga till områden som ligger precis bredvid city blir plötsligt urvalet betydligt större. Det är dessutom inte alls omöjligt att dessa lägenheter är betydligt större, fräschare och faktiskt också billigare. Just priset är en annan sak att tänka på vid sökningen – testa att sätta maxhyran lite högre än vad du tänker dig. Ett tak på exempelvis 5000 kr i månaden gör att du missar ett eventuellt guldkorn med 5001 kronor i hyra.

4. Var aktiv
OK, du har lagt in din lägenhetsannons med bilder och en schysst beskrivning. Det är då det roliga börjar. Allt fler kommer att upptäcka din annons och det börjar ramla in intressemarkeringar. Se till att inte lämna dessa obesvarade – det skapar irritation och kan påverka vad andra användare tycker om din annons.

5. Ring, ring, ring
Var inte rädd för att ta kontakt med de som är intresserade av ett lägenhetsbyte med dig. En bra förstakontakt är att skicka ett mail för att bekanta sig lite närmre. Men sedan är det dags att greppa telefonen och börja boka in visningar av lägenheterna. Är du aktiv, intresserad och engagerad blir det mycket lättare att få till ett byte.

Drömlägenheten är bara 5 steg bort – här kan man lägga upp sin annons och byta till sig perfekta boendet. Klicka och sätt igång!