Så kan man byta bostad digitalt – med Lägenhetsbyte.se

Lägenhetsbyte.se är Sveriges största bostadsbytarsajt och förmedlar i genomsnitt tio byten varje dag. För den som är intresserad av att hitta ett nytt boende – men känner sig osäker kring det rådande läget i Sverige – så kan man genom den populära sajten sköta processen digitalt. Just nu kan man dessutom prova den populära sajten gratis i fem dagar.

Dags att byta bostad? Testa Lägenhetsbyte.se gratis i fem dagar. Klicka här för att läsa mer.

Lägenhetsbyte.se är sajten som samlar bostadsannonser över hyresrätter från hela Sverige. Den som letar efter ett nytt boende kan gå in på Lägenhetsbyte.se, registrera sig och sedan leta efter den perfekta matchningen bland över 15 000 annonser.

I och med den rådande situationen i Sverige kan det finnas en osäkerhet kring hur en eventuell bytesprocess bör se ut i nuläget. Här är därför tips på hur man kan sköta processen för att minska smittspridningen av Covid-19 (coronavirus) i samhället:

Bli medlem på Lägenhetsbyte.se
Lägg in din annons, ange vad du har att byta med samt vad du önskar byta till. Sajtens smarta matchningssystem ger relevanta bytesförslag baserat på detta.

Ta kontakt med matchningarna
Antingen kan man skriva till varandra genom en chatt på Lägenhetsbyte.se eller så kan man prata genom sms eller via telefon om samtliga i bytet uppgett telefonnummer.

Dags att byta bostad? Testa Lägenhetsbyte.se gratis i fem dagar. Klicka här för att läsa mer.

Arrangera en digital visning
Är alla parter intresserade av att gå vidare i processen och se varandras lägenheter så är det en bra idé att börja med en digital visning. Antingen kan man använda Google Hangout eller Skype som är en app för videosamtal. Den finns att ladda ner gratis från Appstore och Playbutiken.

Boka in en fysisk visning, men tänk på detta först
Vill ni gå vidare i processen efter den digitala visningen så kan man vilja se varandras lägenheter live. Då rekommenderar Lägenhetsbyte.se att kan gå och titta på varandras lägenheter under förutsättning att ingen av följande punkter stämmer in på någon av er:

– Du har varit ute och rest för mindre än 2 veckor sedan (oavsett i riskzon eller ej)

– Du känner dig krasslig på något sätt (trötthet, snuva, halsont, hosta, feber, andnöd typ lufthunger)

– Du har en kroppstemperatur över 37,5 grader.

– Du tillhör en riskgrupp (hög ålder, grundsjukdomar).

– Du har varit i nära kontakt med någon som uppvisar ovan nämnda symptom.

När ni träffar varandra så undvik att ta i hand – en vanlig hälsningsfras räcker, tvätta noga händerna med tvål och varmt vatten innan och efter visningen. Rör inte saker i hemmet i onödan.

Dags att byta bostad? Testa Lägenhetsbyte.se gratis i fem dagar. Klicka här för att läsa mer.

Ansök om bytet med tjänsten Bytesansökan
Om ni därefter vill byta lägenhet med varandra så erbjuder Lägenhetsbyte.se tjänsten Bytesansökan. Om bytet sker genom tjänsten Bytesansökan (som är helt gratis för dig som medlem) är hela ansökningsprocessen digital och ni behöver inte ses för att signera era ansökningar.

Nästa artikel