Oron över att lämna hemmet – nu ett minne blott

”Stängde jag av hällen?”
”Släckte jag lyset?”
Två oroväckande men ack så vanliga frågor.
Men med smarta lösningar från Siemens och Home Connect är den oron ett minne blott, deras funktioner låter oss nämligen ha full koll på hemmet – oavsett var vi är.
Advertisement
Bort bra men hemma bäst. Så låter ett av Sveriges mest kända ordspråk, ett uttryck de flesta känner till och många har använt. Att resa bort, oavsett avstånd eller tid, skapar ofta oro kring vad som försiggår i hemmet.

Men tack vare innovativ teknik från Siemens och Home Connect behöver man aldrig mer uppleva den oron. I den smarta Home Connect-appen har man översikt över alla hemmets vitvaror, och kan därmed säkerställa att ingenting är påslaget när det inte ska vara det.

Skulle något, låt oss säga spishällen, vara påslagen av misstag – då kan man enkelt slå av den med mobiltelefonen. Samma sak gäller ugnen, diskmaskinen och tvättmaskinen. Att oroa sig över saker man eventuellt inte slagit av i hemmet blir alltså ett minne blott.

Men det tar inte slut där. Tack vare samarbeten med olika partners kan Siemens och Home Connect bjuda på betydligt fler lösningar. Via partnern IFTTT (If Then This That) kan man sammankoppla hemmets smarta enheter. Man kan exempelvis se till att en smart lampa i vardagsrummet börjar blinka när tvättmaskinen är klar. Det är nästan bara fantasin som sätter stopp för hur man kan automatisera sitt hem med Siemens och Home Connect.

Tack vare IFTTT kan man även förenkla sin vardag – och skapa olika scenarion för att automatisera sina åtaganden. Ett exempel på det: man kan se till att ugnen automatiskt går igång på önskad temperatur när telefonens GPS känner av att man är på väg hem.

Siemens och Home Connect har ett ständigt växande nätverk av partnertjänster som omvandlar våra hus till ett uppkopplade hem. IFTTT är en av dem, men det finns redan många fler – och tjänsterna som underlättar vardagen och kopplar samman hemmets produkter utvecklas ständigt. Läs gärna mer om funktionerna via den blå länken nedan.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel