Makalösa funktionerna: nu kan du styra dina vitvaror med telefonen

Tekniken utvecklas ständigt och våra mobiltelefoner är ofta en stor del av den utvecklingen.
Tack vare innovativ teknik från Siemens och appen Home Connect kan man nu styra de flesta av sina hushållsprodukter med telefonen.
Så här fungerar det.

Siemens och Home Connect blickar mot framtiden och jobbar ständigt med innovation och utveckling av sina produkter. Men faktum är att man redan hunnit väldigt långt – och nu kan många av Siemens vitvaror styras och kontrolleras via den smarta Home Connect-appen.
Advertisement
I praktiken kan det fungera på många olika sätt, men en del funktioner är speciellt utstickande. Man kan exempelvis, via mobiltelefonen, se in i sitt kylskåp – oavsett var man är. Det betyder att man kan glömma allt vad som heter inköpslistor och tidsödande planering inför besöket på mataffären.

Siemens och Home Connect har också samarbeten med olika partners. En av dem, IFTTT (If Then This That), ger nästintill obegränsade möjligheter i hur vi kan styra våra hem – allt för att vardagen ska bli så enkel som möjligt.

För att exemplifiera detta kan vi tala om två otroligt smidiga funktioner. Den ena gör det möjligt för oss att skapa ett scenario där tvättmaskinen ska gå igång när telefonens GPS känner av att man är på väg hem. Eller så kan man se till så att espressomaskinen tillagar en rykande färsk kopp kaffe så snabbt dagens steg-mål är uppnått.

När man sedan tänker efter vilka scenarion som skulle förenkla vardagen för oss – det är då man förstår hur smart och otroligt smidigt detta faktiskt är. Möjligheterna är i princip oändliga.

Siemens smarta vitvaror kopplas upp till hemmets Wi-Fi-nätverk, vilket också är vad som möjliggör för mobiltelefonen och Home Connect-appen att kommunicera med produkterna. Läs gärna mer om Siemens och Home Connect via den blå länken nedan.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel