Hyrorna stiger – så bor man större utan att betala mer

Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden i Sverige är oerhört tuff – och dyr. Trots att det byggs nya lägenheter fortsätter hyrorna att stiga i stadigt tempo. Men det går faktiskt att få betydligt mer för pengarna.

Dags för flytt? Sök bland tusentals annonser på Lägenhetsbyte.se och lägg upp en egen annons. Klicka här!

Mellan 2005 och 2014 ökade genomsnittshyran för en standardtrea på 77 kvadratmeter i Stockholms stad med hela 48 procent, visar en undersökning av DN. Siffrorna visar att den genomsnittliga månadshyran för en trea i Stockholm stad år 2015 låg på 9 125 kronor.

Det kan med andra ord vara en dyr historia att bo i en hyresrätt. Men det finns faktiskt smarta knep att ta till för att få mer för pengarna. Allt fler upptäcker nu nämligen fördelarna med att byta hyreslägenhet med någon annan. Då kan man till och med bo större – till samma månadskostnad.

Har man ett löpande förstahandskontrakt har man faktiskt rätt att byta när man vill – det krävs alltså inte att man ska ha bott där en viss tid. Däremot måste man ansöka om godkännande från sin hyresvärd.

Dags för flytt? Sök bland tusentals annonser på Lägenhetsbyte.se och lägg upp en egen annons. Klicka här!

Lägenhetsbyte.se är Sveriges största bostadsbytarsajt och har tusentals lägenheter upplagda. Totalt finns över 14 000 annonser från hela landet och man kan enkelt lägga upp sin egen och söka på andra via datorn och mobilen.

Några som använt Lägenhetsbytes tjänst med stor framgång är Olivia och Björn som faktiskt lyckades byta till sig en större lägenhet – till samma månadshyra. Efter bara en månad fick de napp och lyckades byta sin etta i Jakobsberg till en tvåa med utsikt över vattnet i Hässelby Strand.

– Vi trodde inte vi skulle lyckas byta till oss en tvåa med vår etta. Vår hyra på ettan var lika dyr som tvåan vi fick eftersom att vår etta var nyrenoverad. Vi tänkte ”vem flyttar till en mindre lägenhet med lika dyr hyra?” Men det visade sig att den vi bytte med trivdes bättre i mindre lägenhet och hans jobb låg bra till från där vi bodde så det kändes värt det för honom.

Dags för flytt? Sök bland tusentals annonser på Lägenhetsbyte.se och lägg upp en egen annons. Klicka här!