Här är anledningen till att många svenskar upptäcker Kanarieöarna MINST en gång

Kanarieöarna är ett hett resmål för svenskar – och har varit det i decennier.
Det solsäkra klimatet är en given anledning, men det finns mycket mer att uppleva än sol och bad. Här är guiden man inte får missa – där man dessutom erbjuds en chans att vinna en resa dit värd 6 000 kronor!

Kanarieöarna består av sju öar: Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa och Lanzarote är de största. La Gomera, La Palma och El Hierro är de tre mindre med färre turister. Öarna har alla sin charm och vilken som är bäst – ja det är en smakfråga. Ögruppen är väldigt vacker, bjuder på storslagna upplevelser och är en kulinarisk dröm.

Med de sju öarna erbjuds en variation, med aktiviteter för alla smaker. Det spelar ingen roll om man är ute efter att koppla av på stranden, vandra i bergen, spela förstklassig golf, shoppa eller bada i vattenparker – på Kanarieöarna finns allt det. Man får inte heller glömma restaurangutbudet, som av många experter förklaras som en kulinarisk upplevelse.

Vilken av de fyra största öarna är mest du?

GRAN CANARIA
Ögruppens tredje största ö, Gran Canaria, är en storfavorit bland svenskar. Här är klimatet väldigt behagligt – passadvindar och de bergiga omgivningarna gör Gran Canaria till den solsäkraste ön. Här är det enkelt att koppla av med en god bok i en solstol på någon av de härliga stränderna eller, om man föredrar en mer aktiv semester, mountainbike i bergen eller djuphavsfiske.

TENERIFFA
Grönskande Teneriffa är Kanarieöarnas största ö och här finns Spaniens högsta berg, Teide, som sträcker sig 3 718 meter över havet och är en storslagen syn. Teide är en vilande vulkan och med sin omringande nationalpark en sevärdhet som lockar mängder av besökare varje år. Men många åker till Teneriffa för annat än vandring – sol, bad och ett livligt nattliv pockar också på uppmärksamheten.

FUERTEVENTURA
Näst största ön är Fuerteventura. Här finns enligt de flesta Kanarieöarnas bästa stränder.
Finkorniga, lena sanddynor eller svart vulkansand – här finns över 150 stränder som sträcker sig 15 mil längs kusten. Vill man ta en paus från solbadandet är byn Betancuria ett mysigt utflyktsmål. Strosa bland palmer och pittoreska vita hus och kika in i kyrkan Santa María och byns arkeologiska museum.

LANZAROTE
Den nordligaste av öarna och den där turistströmmarna påverkat minst. Lanzarote är känt för sin smakfulla arkitektur och enhetliga stil med vita hus och färgglada fönsterluckor där höga hotellkomplex lyser med sin frånvaro. Mannen bakom allt detta var Lanzarote-födde allkonstnären och arkitekten Cesar Manrique som satte sitt avtryck på hela ön med trädgårdar, utsiktsplatser och konsthallar.

Det är just utbudet som är den stora anledningen till varför man verkligen måste besöka Kanarieöarna – det passar alla målgrupper. Det måste inte vara klimatet som är anledningen bakom valet av Kanarieöarna som destination – det skulle i princip kunna vara vad som helst.

Vinn resa värd 6 000 kronor

Just nu har den spanska turistbyrån en kampanj för att öka svenskarnas medvetenhet om de mindre kända delarna av Kanarieöarna. Om man registrerar sig för deras nyhetsbrev (här nedan), så är man automatiskt med och tävlar om en resa dit – värd hela 6 000 kronor!

[ninja_form id=2]

Här nedan kan man direkt fylla i sina uppgifter. Vinnaren dras snart – så passa på medan du fortfarande har chansen!

Tävlingsregler

1. Tävlingen pågår till 24 november, 2019.
2. Alla deltagare måste registrera sig på webbsidan för att vara med i tävlingen. Deltagare som registrerar sig med oriktiga uppgifter är ej kvalificerade att delta i tävlingen.
3. Vinnande bidrag lottas bland de deltagare son svarat rätt på frågan i tävlingen.
4. Vinnare kontaktas via e-post eller telefon senast den 08 december 2019.
5. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna delta i tävlingen.
6. Eventuella vinster kan ej bytas till pengar.
7. Juryn har rätt att diskvalificera och utestänga deltagare som misstänks för fusk.
8. Anställda eller familjemedlemmar till anställda på Spanska Turistbyrån räknas inte som deltagare i tävlingen.
9. Deltagarna samtycker till att motta information från Spanska Turistbyrån. Informationen är gratis, och man kan när som helst tacka nej till ytterligare utskick.
10. Det kostar ingenting att delta i tävlingen.
11. Deltagare skall läsa och acceptera webbsidans regler och villkor för att kunna delta i tävlingen. Genom att delta accepterar deltagaren reglerna och villkoren.

Prisupplysning:
Vinsten består av en voucher för en flygresa. Resmålet ska vara den flygplats på Kanarieöarna som vinnaren själv väljer. Biljetterna hämtas hos resebyrå anvisad av Spanska Turistbyrån. Max belopp för biljetterna är 6000 svenska kronor. Resan ska göras senast 30/6 2020. Priset består enbart av flygresan och inkluderar inte mat och logi.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Nästa artikel