Förvandling: Loftet blir förstklassigt kök

Köket fyller en större och viktigare funktion än någonsin – det har blivit hemmets sociala punkt. Med en öppen planlösning har gränsen mellan kök och vardagsrum suddats ut. Därför har Siemens skapat en köksserie som svarar på dagens behov.

Den unika köksserien revolutionerar svenska kök. Här får du inspiration till drömköket.

Vad händer egentligen när man sätter samman en köksdesigner, en kock, två inredningsdesigners och en inredningsfotograf? Svaret är enkelt: Man får ett kök som helt perfekt kombinerar funktionalitet och estetik.

– När proffs från olika yrkesområden samarbetar kan de nå hur långt som helst, säger systrarna Katriina och Anna-Riika Nuutinen som är inredningsdesigners.

Arbetsplatsen blev ett tomt loft i Berlin som under projektets gång skulle komma att förvandlas till det ultimata köket.

Siemens inbyggda vitvaror användes som bas. Eftersom alla produkter i serien passar och harmonierar med varandra kan de kombineras på tusentals sätt och du kan få ett kök som är helt unikt in i minsta detalj.

– Alla som ber mig att designa deras kök vill att det ska bli personligt, de vill att köket ska spegla dem själva, säger köksdesignern Andrea Balonier.

Alla experter var tidigt överens om att köket ska klara av mer än bara matlagning. För kocken Jos Timmer är det viktigt att det finns plats för gästerna i köket – samtidigt som han lagar mat.

– Jag vill inte stå i köket själv medan min familj eller mina vänner är i vardagsrummet, här ska vi alla få plats, säger Jos Timmer.

En smidig lösning blev induktionshällen med inbyggd fläkt som effektivt suger upp allt os innan det hinner stiga. Tack vare att den klumpiga takfläkten försvinner får Jos nu fri uppsikt över hela köket och det blir smidigare att umgås.

Men de innovativa lösningarna tar inte slut där. Med ugnen iQ700 kan man halvera tillagningstiden utan att varken smak eller textur förändras. Dessutom kan man tillsätta extra ånga för att göra maten ännu saftigare.

– Det perfekta köket ska vara vackert och bekvämt att arbeta i. Det ska också inspirera folk till att laga mat och kännas välkommande, säger systrarna Nuutinen.

Resultatet blev ett kök de alla var nöjda med. Utan att ha gått till minimalism så har loftet förvandlats till ett stilrent och öppet kök som både klarar av förstklassig matlagning och gemenskap.

– Resultatet är ett kök som helt perfekt kombinerar funktionalitet och estetisk kvalité, säger Andrea Balonier.

Spana in det exklusiva videomaterialet som avslöjar kökets alla häftiga funktioner.

Nästa artikel