Experten: ”Så ökar du dina chanser att hitta din nya bostad”

Hösten är en tid då många väljer att flytta, ligg steget före i konkurrensen genom att ta del av Lägenhetsbytes experttips på hur du ökar dina chanser inför ett byte. Så hittar du nya drömbostaden snabbare.

Ett lägenhetsbyte kan ses som vilken byteshandel som helst, du kan få en större lägenhet med ett mer centralt läge, men då måste du ha något att erbjuda tillbaka. Ett bra och lyckat byte sker när alla inblandade parter får det bättre helt enkelt. Här kommer lite tips och råd på vägen som kan hjälpa dig i jakten på din nya drömbostad. 

JUST NU: Testa gratis i fem dagar

Sälj in din lägenhet

Det första steget i ett lägenhetsbyte är såklart att fråga sig varför man vill göra ett byte och sedan skapa en annons som väcker intresse. Viktigast enligt bytescoachen är bilderna i annonsen, lägenhet ska ge ett ljust och fräscht intryck och en inbjudande känsla. 

– Ofta är det bilderna av din lägenhet som ger det första intrycket till den som tittar på din annons, därför är det viktigt att lägga arbete på bilderna. Placering och vinkel är a och o men även ljuset är viktigt, fota därför lägenheten i dagsljus. Det är också en fördel att plocka undan personliga saker så att lägenheten blir mer lättillgänglig, säger Kornelia, bytescoach på Lägenhetsbyte.se.

Beskrivningen av lägenheten är såklart också viktig, här gäller det att sälja in din lägenhet och berätta hur fantastisk den är. Men det är också på sin plats att nämna fakta, som vilka kommunikationer det finns i det närliggande området samt ålder på lägenhet, vilket visar att du är seriös med ditt byte. 

Dags att byta bostad? Testa Lägenhetsbyte.se gratis i fem dagar. Klicka här för att läsa mer.

Engagemang väcker intresse

När du börjar få 100% på byten är det dags att gå på visningar. Om du är angelägen att hitta ett nytt drömboende kommer du snart att göra det, men såklart krävs det engagemang från båda håll för att ett byte ska gå igenom och anses lyckat. 

Varje dag byter i snitt tio personer bostad på Lägenhetsbyte.se. Med mer än 13 000 annonser ute på sajten är sannolikheten stor att du hittar din nya bostad inom en snar framtid. Just nu kan du dessutom prova på Lägenhetsbyte.se gratis i fem dagar. 

JUST NU: Testa gratis i fem dagar

Nästa artikel