Experten listar: fördelarna med smarta appen

Nya smarta funktioner revolutionerar de svenska hemmen. Siemens och Home Connect jobbar ständigt med innovation – och redan nu låter de konsumenterna sköta hemmets hushållsprodukter med sina mobiltelefoner.
– Vi ger tillgång till massvis av roliga och nyttiga funktioner som förenklar vardagen, säger Irina Jingqi Liu, Senior Produktchef på Siemens Hushållsapparater.
Advertisement
Iringa Jingqi Liu jobbar som Senior Produktchef på Siemens Hushålssapparater, ett jobb där hon är med och utvecklar innovativ teknik som förenklar vardagen för många. Siemens senaste satsning är ett samarbete med Home Connect. Med den smarta Home Connect-appen kan man styra sina Wi-Fi-anslutna Siemens vitvaror med mobiltelefonen.

Och där är möjligheterna i princip oändliga – man kan automatisera större delarna av sitt hem. Det finns många intressanta funktioner att gå igenom, men några som sticker ut lite extra, och som absolut är värda att titta lite närmre på. Här listar vi fyra smarta funktioner.

Säkerheten

Med Siemens och Home Connect behöver man aldrig oroa sig för att lämna hemmet.

– Via Home Connect har man en bra bas av säkerhetsfunktioner. Man har alltid koll på vad som pågår hemma, till exempel om spisen är på eller om kylskåpsdörren står på glänt, säger Irina.

Dessutom kan man se till så att man får en pushnotis i telefonen om något skulle vara påslaget när det inte ska vara det – allt för att man ska känna sig trygg med att lämna hemmet.

IFTTT

Siemens och Home Connect har också samarbeten med olika partners. En av dessa är IFTTT (If Then This That), som möjliggör en mängd smarta funktioner. Man kan till exempel skapa olika scenarion för att automatisera sitt hem:

– Man kan till exempel ställa in så att diskmaskinen går igång automatiskt när mobiltelefonens GPS känner att man är på väg hem från jobbet, säger Irina.

Amazon Alexa

En annan partner, Amazon Alexa, möjliggör det för oss att prata med våra vitvaror.

– Då kan man till exempel säga åt Alexa att slå på ugnen, så gör den det efter vilket gradtal man önskar. Att laga mat ska vara roligt, inte ett måste – och med uppkopplade vitvaror finns det många roliga och nyttiga funktioner att utforska.

Se in i kylskåpet

Glöm inköpslistor och tidsödande handlingsplanering – med Siemens Wi-Fi-anslutna kylskåp har man tillgång till två kameror som sitter i kylskåpet via mobiltelefonen. Det är alltså möjligt att titta vad som finns hemma när man är på plats i affären.

Som sagt: med Siemens och Home Connect är det bara fantasin som sätter stopp för hur man kan anpassa sitt hem. Läs mer om ytterligare funktioner via den blå länken nedan.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel