Experten: ”Att laga mat ska vara roligt, inte ett måste”

Nya smarta funktioner revolutionerar de svenska hemmen.
En innovativ lösning är Siemens och Home Connect – som låter dig sköta hemmets hushållsprodukter direkt från mobiltelefonen.
Det ger tillgång till massvis av roliga och nyttiga funktioner som förenklar vardagen, säger Irina Jingqi Liu, Senior Producktchef, på Siemens.

Många talar om framtiden och hur den kommer att revolutionera våra livssituationer. Med det kommer automatisering – och en betydligt enklare vardag för användarna. Men många av framtidens produkter är redan här.
Advertisement
Siemens jobbar ständigt med innovation och utvecklar nya smarta lösningar för sina kunder. Redan nu har deras uppkopplade hushållsprodukter med Home Connect funktioner som för tankarna till framtiden.

– Jag skulle säga att mycket av det vi kallar ”framtiden” redan finns på marknaden. Home Connect är en plattform man kan använda för att koppla upp sina hushållsapparater. Den ger tillgång till massvis av roliga och nyttiga funktioner som förenklar vardagen, säger Irina Jingqi Liu.

Från soffan kan man slå igång en god kopp kaffe. Foto: Siemens.

Faktum är att möjligheterna med Siemens och Home Connect är nästintill oändliga. Tack vare samarbete med noga utvalda partners kan man sätta personliga inställningar – och mer eller mindre automatisera hela sitt hem.

– Via Home Connect har man en bra bas av säkerhetsfunktioner. Man har alltid koll på vad som pågår hemma, till exempel om spisen är på eller om kylskåpsdörren står på glänt, säger Irina.

En samarbetspartner är IFTTT (If Then This That), med en mängd smarta funktioner.

– Man kan till exempel ställa in så att diskmaskinen går igång automatiskt när mobiltelefonens GPS känner att man är påväg hem från jobbet, säger Irina.

Tack vare en annan partner, Amazon Alexa, går det dessutom att talstyra många av sina hushållsprodukter.

– Då kan man till exempel säga åt Alexa att slå på ugnen, så gör den det efter vilket gradtal man önskar. Att laga mat ska vara roligt, inte ett måste – och med uppkopplade produkter finns det många roliga och nyttiga funktioner att utforska.

Så här liten och smidig är Alexa. Foto: Siemens.

Trots att funktionerna redan nu är otroligt många jobbar Siemens och Home Connect ständigt med utveckling och förbättring av nya och befintliga funktioner. När något sådant händer får användarna dessa uppdateringar direkt in i sin Home Connect-app och kan börja använda dem direkt.

Läs mer om Siemens och Home Connect här.

Nästa artikel