5 smarta funktioner du inte visste att en induktionshäll kan ha

De flesta vet att matlagning kan gå lite snabbare på en induktionshäll än på en äldre spishäll, men få vet om alla de andra fördelarna som den kan ha. Man kan nämligen ta matlagningen till en helt ny nivå – bland annat blir det lättare att uppnå perfekt temperatur på maten.
Här är 5 funktioner du inte visste att en induktionshäll hade.

Med inductionAir från Siemens blir matlagningen både lättare och roligare.
Upptäck alla dess spännande funktioner!

Det finns många fördelar med att ha en induktionshäll. Siemens har dessutom tagit det till en helt ny nivå med sin nykomling inductionAir – en induktionshäll med inbyggd fläkt. Med den diskreta fläkten som suger in allt matos slipper man en klumpig och opraktisk fläkt som hänger från taket.

Förutom den inbyggda fläkten har inductionAir en rad andra smarta funktioner. Här är 5 av dem.

Tre värmezoner med powerMove Plus
Med den här funktionen kan man enkelt och snabbt justera temperaturen i matlagningen. powerMove Plus gör nämligen så att man kan dela upp induktionshällen i tre olika värmezoner, alltså kan man snabbt gå från grillning på högsta temperatur till att flytta stekpannan bakåt för lägre temperatur i slutskedet av matlagningen.

Exakt styrning av temperatur med dual lightSlider
Den här funktionen är en perfekt kombination av modern design och exakt värmereglering. Bara genom en lätt knapptryckning eller genom att dra fingret längs med den moderna slidern kan man justera temperaturen för de olika matlagningszonerna.

Aldrig mer bränd mat med fryingSensor Plus
Tack vare sensorer i hällen kan de känna av och mäta temperaturen under hela matlagningen. Det här gör att man inte bränner vid maten. När önskad temperatur har nåtts avger sensorn en signal varefter pannan håller fortsatt samma temperatur. Man kan alltså i lugn och ro fixa ihop en sallad utan att hålla koll på hällen.

Undvik vatten som kokar över med cookingSensor Plus
En annan funktion är cookingSensor Plus som på samma sätt som ovan avger en signal när en viss temperatur har uppnåtts. Därefter håller sig temperaturen på den nivån och ser till så att vattnet aldrig kokar över!

Snabbare matlagning med powerBoost-funktionen
inductionAir har även en funktion som snabbar på matlagningen. Tack vare powerBoost har man upp till 50% mer effekt i tillagningen. Och vem tackar nej till middag på kortare tid?

Här kan du läsa mer om inductionAirs alla funktioner och se hur snygg den är placerad i ett kök!

Nästa artikel