3 ”hemliga” platser på Kanarieöarna man inte får missa

Kritvita stränder, blå himmel och strålande sol, behöver man mer?
Kanarieöarna fyller allt som oftast de tre kriterierna – men har mycket mer än så att erbjuda.
Här är 3 fantastiska platser som många resenärer ännu inte upptäckt.

För de flesta svenskar är Kanarieöarna ett resmål där man njuter av sol, värme och bad, men de spanska dröm-öarna har mycket mer än så att erbjuda. Stora delar av den relativt lilla ögruppen är outforskad mark – men det finns många ställen man bara måste besöka.

Grottorna i Puertito los Molinos

På ön Fuerteventura finns otroligt häftiga grottor att besöka – inte minst de man hittar på orten Ajuy. Men för den som letar efter Kanarieöarnas lite mer undanskymda, nästan hemliga platser, är ett besök till Puertito los Molinos något man bara måste bocka av.

I den lilla byn bor bara ett 20-tal personer, man kan alltså inte förvänta sig någon form av stadskärna fylld med turister. Istället får man finna sig relativt ensam på platsen, då denna del av ön fortfarande är relativt outforskad av turisterna.

För att kunna uppleva de fantastiska grottorna i Puertito los Molinos krävs lite planering – man kan nämligen bara åka dit vid lågvatten.

Isla Graciosa

I den norra delen av ön Lanzarote hittar man Isla Graciosa – en plats dit man kan åka för att undkomma folkmassorna men ändå njuta av en av öns absolut finaste stränder. Hit kan man åka på en dagstur genom att ta båten från Orzola, men när man väl anlänt så finns bara två färdsätt – antingen hyr man en cykel och trampar sig genom den sandtäckta ön, annars är det apostlahästarna som gäller.

Förutom att njuta av de lugna stränderna finns här flera mysiga uteserveringar i hamnen, bra förutsättningar för vandring och riktigt bra dykvatten. Öns avskilda läge i Atlanten är gynnsamt för djurlivet under vatten, så passa på att snorkla eller ta kontakt med ett dykcenter.

San Cristóbal de la Laguna

Varför inte bocka av en tur i den charmiga kolonialstaden San Cristóbal de la Laguna (eller La Laguna, som lokalbefolkningen säger) på – som dessutom är med i UNESCO:s världsarvslista? Staden ligger i norra delen på Teneriffa och är Kanarieöarnas första stad.

Den vackra staden har en spännande historik och är helt klart värd ett besök. Med anor från 1400-talet finns här en otrolig arkitektur att uppleva, som den fantastiska nyklassiska katedralen, kyrkan Cristo, klostren Santa Catalina och Santa Clara sant slotten Nava och Salaza. Här finns också imponerande herrgårdar som välbärgade familjer byggt på 1600- och 1700-talet. Mellan de kulturella besöken, och kanske en del shopping, kan det vara skönt att vila benen lite, varför inte på någon av stadens tapasrestauranger?

Vinn resa värd 10 000 kronor

Just nu har den spanska turistbyrån en kampanj för att öka svenskarnas medvetenhet om de mindre kända delarna av Kanarieöarna. Om man registrerar sig för deras nyhetsbrev (här nedan), så är man automatiskt med och tävlar om en resa dit – värd hela 10 000 kronor!

[ninja_form id=2]

Här nedan kan man direkt fylla i sina uppgifter. Vinnaren dras snart – så passa på medan du fortfarande har chansen!

Tävlingsregler

1. Tävlingen pågår till 24 november, 2019.
2. Alla deltagare måste registrera sig på webbsidan för att vara med i tävlingen. Deltagare som registrerar sig med oriktiga uppgifter är ej kvalificerade att delta i tävlingen.
3. Vinnande bidrag lottas bland de deltagare son svarat rätt på frågan i tävlingen.
4. Vinnare kontaktas via e-post eller telefon senast den 08 december 2019.
5. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna delta i tävlingen.
6. Eventuella vinster kan ej bytas till pengar.
7. Juryn har rätt att diskvalificera och utestänga deltagare som misstänks för fusk.
8. Anställda eller familjemedlemmar till anställda på Spanska Turistbyrån räknas inte som deltagare i tävlingen.
9. Deltagarna samtycker till att motta information från Spanska Turistbyrån. Informationen är gratis, och man kan när som helst tacka nej till ytterligare utskick.
10. Det kostar ingenting att delta i tävlingen.
11. Deltagare skall läsa och acceptera webbsidans regler och villkor för att kunna delta i tävlingen. Genom att delta accepterar deltagaren reglerna och villkoren.

Prisupplysning:
Vinsten består av en voucher för en flygresa. Resmålet ska vara den flygplats på Kanarieöarna som vinnaren själv väljer. Biljetterna hämtas hos resebyrå anvisad av Spanska Turistbyrån. Max belopp för biljetterna är 6000 svenska kronor. Resan ska göras senast 30/6 2020. Priset består enbart av flygresan och inkluderar inte mat och logi.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Nästa artikel