LISTA: Fyra vanligaste misstagen du gör vid rakning – och hur du undviker dom

Hur lyckas man med den där slätrakade och silkeslena känslan? 
Vi går igenom de fyra vanligaste misstagen som görs vid rakning och hur du undviker dessa. 

På vilket sätt du föredrar att raka dig är såklart en smaksak men den absolut bästa och närmaste rakningen får du med en bra rakhyvel. Hyvlarna som används idag uppfanns för hundra år sedan, men trots utvecklingen till dagens moderna säkerhetshyvel kan du faktiskt skada dig om du inte rakar på rätt sätt. 

Raka aldrig utan raklödder eller skum

Det är viktigt att använda någon typ av raklödder eller skum vid rakning då torrakning kan skada din hud och lämnar den röd och irriterad efteråt. Det är viktigt att minska friktionen så mycket som möjligt mellan hud och rakhyvel. Flexifronts rakhyvel Flexi X5 har lubra strips med vitamin E och Aloe vera för en så friktionsfri rakning som möjligt, vilket gör din rakning skonsammare mot huden.

Raka mothårs

För en riktigt nära rakning kan det gynna att raka mothårs, men undvik gärna detta så långt det går. Börja alltid att raka dig medhårs. Genom att göra detta undviker du att huden blir extra irriterad och utvecklar inflammerade hårsäckar eller rakfinnar. Börja med att blöta skägget för att se åt vilket håll håret växer, raka sedan medhårs för att helt renrakad börja gå mothårs för en riktigt nära rakning.

Slarvar med att byta ut rakbladen

Någonting som man ska vara noga med är att alltid byta ut rakbladen. En slö hyvel kan nämligen göra mer skada än nytta och öka irritationen. Med en prenumeration på Flexifront kan undvika slöa rakblad, då du får nya fräscha rakblad direkt hem till brevlådan beroende på hur ofta du rakar dig.

Trycker för hårt

Många lurar sig själva genom att tro att dom kommer närmare huden genom att trycka hårdare med hyveln vid rakning. Det skadar och sliter mer på din hud än vad det gör nytta. Flexifronts rakhyvel Flexi X5 erbjuder en nära och skonsam rakning tack vare sin avancerade 5-bladsteknik. Du behöver alltså inte trycka hyveln hårt mot huden för att få en nära rakning. Huden blir helt enkelt slät, ren och redo för den viktiga efterbehandlingen.

Just nu kan du prova Flexifront för 0*kr. I paketet ingår utöver rakhyveln, 2-pack med rakblad med avancerad 5-bladsteknik och en praktisk hållare för hyveln. Om du väljer att beställa startpaketet så kommer det direkt hem till din brevlåda, och du väljer sedan själv i vilket intervall du vill ha nya rakblad hemskickade.

Klicka här för att beställa hem ditt startpaket.

 

Nästa artikel